Teamfoto LubLab Allround
Werkzaam in Apeldoorn, hoofdvestiging Laren
Een nieuwe look voor uw schutting met beits Redactie, 24 april 2024
Zelf houten schutting beitsen

De dagen worden langer en het weer wordt langzaam milder. Binnenkort is het weer mogelijk om van uw tuin te genieten. Het is begrijpelijk dat niemand naar een lelijke schutting wil kijken, maar dat hoeft gelukkig niet.

Wanneer u overweegt om uw schutting te renoveren en voor de toekomst te beschermen, is het goed om te beitsen!Het is mogelijk om zelf aan de slag te gaan en zo kosten te besparen. Op deze blog zullen we stapsgewijs bespreken waarom beitsen cruciaal is, hoe het proces verloopt en wanneer u dit het beste kunt doen.

Hoe werkt beits eigenlijk?

Beits is een stof die ervoor zorgt dat het hout niet te veel water kan opnemenKleurpigmenten in beits voorkomen dat de schutting verkleurt door de zonnestralenVanwege deze eigenschappen functioneert beits als een beschermend laagje voor de schutting

Waarom heeft u er profijt van om uw schutting te beitsen?

Waarom is het zo slim om uw schutting te beitsen?U zorgt voor een langdurige bescherming van uw schutting door te beitsen. Het Nederlandse klimaat kenmerkt zich door zijn onvoorspelbaarheid.

De schutting wordt getroffen door de harde uv-stralen, regenbuien, hagel en stevige wind. Met name de regen geeft problemen omdat het hout van de schutting water absorbeert. Dit kan ervoor zorgen dat de schutting schade oploopt of verzwakt door mogelijke schimmelvorming of houtrot.

Om dit te voorkomen is het essentieel om uw schutting te verzorgen. Het aanbrengen van beits is een slimme zet vanwege de bescherming die het aan uw schutting geeft. Ook hoeft u beits niet jaarlijks te vervangen, de bescherming gaat langdurig mee!

Uw schutting stap voor stap beitsen

Het voorbereiden van uw schutting voor beitsen

Voordat u begint met het beitsen, is het van cruciaal belang om het juiste voorbereidende werk te doen. Beginnen met het reinigen van de schutting is de initiële stap. Om alle mogelijke aanslag en eerdere behandelingen te verwijderen, is het noodzakelijk om de schutting schoon te maken. Indien nodig kunt u een hogedrukreiniger gebruiken.

Stap 2: Bereid de schutting voor door te schuren

Vervolgens moet u de schutting schuren. Voor alle houtsoorten is het belangrijk om de schutting te schuren, tenzij de aanwijzingen op de beits anders aangeven. Het opschuren kan met behulp van een schuurmachine of schuurpapier.

Stap 3: Maak uw schutting grondig schoon

Na het schuurwerk is de schutting enigszins rommelig geworden. Voordat u de beits gaat aanbrengen, is het noodzakelijk om de schutting nog een keer goed schoon te maken. Controleer allereerst of de schutting volledig stofvrij is, anders zou dit in de schutting kunnen doordringen.

Zodra de schutting stofvrij is kunt u bezig met de laatste schoonmaak. Maak gewoon gebruik van een borstel of een doekje met water. Vermijd het gebruik van een hogedrukspuit, aangezien dit de toplaag van de schutting kan beschadigen.

Het beitsen van de schutting is stap 4

Begin met het grondig roeren van de beits gedurende 1 minuut voordat u aan de slag gaat. Vervolgens is het aan u om de beits gelijkmatig met een kwast aan te brengen op de schutting. Nu de eerste laag beits na 24 uur is opgedroogd, kunt u verdergaan met het aanbrengen van de tweede laag.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1487

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over LubLab Allround

LubLab Allround is opgericht in 2012 door Jorik Lubberding om variërend werk te doen en zijn passie en werk tegelijkertijd uit te oefenen. Inmiddels is het bedrijf ontwikkeld tot een goed lopend bedrijf waarin een breed scala aan werkzaamheden wordt uitgevoerd.


LubLab kan je helpen bij veel hoveniersklussen, variërend van het aanleggen van gazons, opritten, terrassen, vlonders, tuinpaden, tot het verzorgen van bomen en planten en het aanleggen van verschillende soorten omheiningen. Ook kunnen we graafwerkzaamheden uitvoeren, de grond egaliseren, verbeteren, verdichten en verharden.


Schakel ons in voor jouw hovenierklus!


VCA

Reviews van LubLab Allround

Door R.H
Op 28 december 2022
10
Review heeft geen inhoud
Door A
Op 16 mei 2022
10
Review heeft geen inhoud