Teamfoto LubLab Allround
Werkzaam in Apeldoorn, hoofdvestiging Laren
Uw tuin zelf bestraten Redactie, 2 mei 2024
Tuin bestrating aanleggen

Het leggen van bestrating in uw tuin kan een voldoening schenkende ervaring zijn, waarbij u uw buitenruimte omvormt tot een functionele en aantrekkelijke omgeving. Door een uitgekiende planning, het gebruik van geschikte materialen en zorgvuldige uitvoering kunt u een schitterend bestrate tuin creëren die lang meegaat. Wij begeleiden u van begin tot eind bij het proces van het bestraten van uw tuin in deze blog.

De planning en voorbereiding van uw tuinbestrating

Voordat u begint, dient u een grondige planning te maken. Meet de tuinoppervlakte nauwkeurig op en maak een gedetailleerd plan over de gewenste inrichting na het leggen van de bestrating. Neem factoren zoals looproutes, terrassen, bloembedden en eventuele speciale elementen die u aan uw tuin wilt toevoegen in overweging.

Het is nu de juiste tijd om de ondergrond voor te bereiden. Neem alle planten, gras en andere vegetatie weg van de plek die u wilt bestraten. Graaf de grond uit tot een diepte van circa 15-20 cm om ruimte te maken voor de bestrating en ondergrondmaterialen.

Kies met zorg de materialen voor het bestraten van uw tuin

Een juiste materiaalkeuze is van essentieel belang voor het slagen van uw bestratingsproject. Bij de afweging van verschillende opties, zoals betonklinkers, natuursteen, baksteen en keramische tegels, is het van belang om te denken aan duurzaamheid, esthetiek, onderhoud en budget. Naast de eigenlijke bestrating heeft u ook materialen nodig voor de ondergrond, zoals zand, grind en eventueel stabilisatiemateriaal zoals gebroken puin.

Het creëren van sfeer met verschillende legpatronen en ontwerpen in uw tuin

Voordat u begint met het stenen leggen, is het goed om eerst te beslissen welk legpatroon u wilt gebruiken. Populaire patronen omvatten onder andere het visgraatpatroon, het blokpatroon en het wildverband. Experimenteer met verschillende ontwerpen totdat u het gewenste legpatroon voor uw tuin heeft gevonden.

Stap 4: Leggen van de bestrating

Nu alle voorbereidingen zijn getroffen, is het nu tijd om de handen uit de mouwen te steken en de bestrating aan te leggen. Start bij een strak oppervlak, zoals een muur of een rand, en beweeg langzaam naar de buitenzijde. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de bestrating gelijkmatig ligt en voeg indien nodig wat zand toe om hoogteverschillen te corrigeren.

Breng de laatste hand aan uw tuinbestrating en zorg voor onderhoud

Zodra alle bestrating is neergelegd, is het moment daar voor de laatste handelingen. Haal overtollig zand van het oppervlak af en druk de bestrating stevig aan met een trilplaat. Vul de naden tussen de stenen op met voegzand of voegmortel om onkruidgroei tegen te gaan.

Het is van groot belang om de bestrate tuin in optimale staat te houden. Het is belangrijk om regelmatig de bestrating schoon te houden door te vegen om vuil en bladeren weg te nemen en beschadigingen of verzakkingen meteen te herstellen. Door uw handigheid te combineren met de juiste adviezen, kunt u zelf aan de slag gaan met het bestraten van uw tuin en een mooie buitenruimte creëren waar u met trots op kunt kijken.

Dacht u eraan om een vakman in te schakelen?

Twijfelt u of u dit klusje zelf wilt uitvoeren?Als u wilt dat LubLab Allround het klusje tot in de puntjes verzorgt, neem dan contact met ons op. Hierdoor wordt uw tuin op maat bestraat, zonder dat u zelf de handen uit de mouwen hoeft te steken!

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1487

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over LubLab Allround

LubLab Allround is opgericht in 2012 door Jorik Lubberding om variërend werk te doen en zijn passie en werk tegelijkertijd uit te oefenen. Inmiddels is het bedrijf ontwikkeld tot een goed lopend bedrijf waarin een breed scala aan werkzaamheden wordt uitgevoerd.


LubLab kan je helpen bij veel hoveniersklussen, variërend van het aanleggen van gazons, opritten, terrassen, vlonders, tuinpaden, tot het verzorgen van bomen en planten en het aanleggen van verschillende soorten omheiningen. Ook kunnen we graafwerkzaamheden uitvoeren, de grond egaliseren, verbeteren, verdichten en verharden.


Schakel ons in voor jouw hovenierklus!


VCA

Reviews van LubLab Allround

Door R.H
Op 28 december 2022
10
Review heeft geen inhoud
Door A
Op 16 mei 2022
10
Review heeft geen inhoud